Anes kald – en roman

I april 2023 udgiver jeg min anden roman Anes kald. Bogen har været omkring fire år undervejs, overhalet af Arousal og Compassion samt Omsorgstræthed.

Ane har altid vidst, at sygepleje er hendes kald. Året er 1928, da hun flytter ind på hospitalet. Her skal hun have sin faste gang de næste tre år inden et langt og givende arbejdsliv. Livet på hospitalet er spændende og hårdt, men Ane arbejder flittigt. Hun nyder at give pleje og omsorg til dem, der har brug for det. Hun drives af et ønske om at gøre sin far stolt, men mødet med den charmerende Christian får Ane til at tvivle på sin fremtid som sygeplejerske. 

For i baghovedet rumsterer den ejendommelige unge mand med det stive ben, som er så insisterende forelsket. Han får Ane til at vakle i valget mellem uddannelse og arbejdsliv indenfor hospitalets mure og en fortrængt drøm om ægteskab og børn.

Anes kald er en tankevækkende roman om unge kvinders vilkår i en tid, hvor det var forbudt ved lov at være gift som sygeplejerske. Valget stod derfor for mange mellem ønsket om at bruge sin sygeplejerskeuddannelse og et familieliv med mand og børn.

Det var forbudt ved lov at være gift, når man var sygeplejerske indtil 1937. Til at starte med var vilkårene så ringe for kvinderne, at det reelt ikke var en mulighed at indgå ægteskab og få en familie, hvis man også ønsker et arbejdsliv som sygeplejerske.

Historien er med kraftig inspiration fra min farmors liv. Jeg har forsøgt at forestille mig, hvordan det må have været at skulle tage det umulige valg mellem karriere og ønsket om familie.

Du kan købe et signeret eksemplar direkte hos mig. Intropris (indtil 1. maj 2023) er 235 kr plus evt. porto, som er 50 kr. Herefter er prisen 270 kr. Beløb kan overføres til mobilepay 20421045 med teksten Anes kald.