Profil

Hvem er jeg?

Jeg er lidt at et multitalent, som alt sammen kredser om det samme tema: Formidling, medmenneskelighed og fællesskab. Uanset, hvad jeg kaster mig over, så er det med hjerte og sjæl og med det formål at glæde og hjælpe andre mennesker. Det gælder både, når jeg står overfor 100 mennesker til et foredrag. Her betyder det så meget for mig, at jeg kan mærke, at hver og én af deltagerne får en god oplevelse med hjem sammen med noget at tænker over. Men det gælder også, når jeg sidder én til én med et menneske, som viser mig den tillid at dele sin historie med mig. Når jeg skriver – både artikler og bøger og mere personlige blogindlæg – er det både med hjerte og stor faglighed.

Det skal kunne mærkes. Både for mig og for dem, der har søgt min assistance på forskellig vis. Så undervisning er ikke bare undervisning, men betydningsfuldt og aldrig kedeligt, fordi jeg benytter mig af mange forskellige teknikker og øvelser. Foredrag er ikke bare foredrag, fordi jeg tænker underholdningsværdien ind og bruger mig selv 100%, så det bestemt ikke bliver kedeligt at være deltager. Og sådan kunne jeg blive ved. Intensitet er nok det helt rigtige ord til at beskrive min gøren og laden.

I efteråret 2015 blev jeg færdiguddannet som kandidat i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet ovenpå professionsbachelor i pædagogik i juni 2013. Mit speciale havde titlen Daglig livsførelse i familier med et særligt sensitivt barn. Det var kulminationen på godt seks års studier i pædagogik og psykologi, hvor jeg har brugt hele min studietid på at interessere mig for de mennesker, som står lidt på kanten af fællesskabet. Ganske som jeg selv har oplevet det meget af mit liv. At jeg samtidig er mor til et barn med autisme har forstærket denne interesse i høj grad, så jeg nu har både et privat og professionelt solidt udgangspunkt for at hjælpe forældre og pædagogisk fagpersonale. Fordi jeg netop kan se tingene fra begge perspektiver – og samtidig lidt fra oven.

Som forfatter jeg har undersøgt hverdagslivet og de udfordringer rigtig mange forældre står i hver eneste dag. Selv om du ikke har et sensitivt barn, er det min påstand, at der er god inspiration at finde i min bog: Dit sensitive barn. En guide til en bedre hverdag. Du kan læse mere om denne bog samt min e-bog om Taknemmelighed og ikke mindst min dystopiske samfundsroman med titlen Jeg ser dig, som udgives på Byens Forlag. Min bog Arousal og Compassion – når børn og unge har brug for en specialpædagogisk indsats beskrives ofte som en nødvendig faglig grundbog i det pædagogiske arbejde. Senest er bogen Omsorgstræthed – syv forebyggende principper med til at sætte fokus på den følelsesmæssige belastning (og glæde), det kan være at arbejde med andre mennesker.

Jeg er selv et sensitivt menneske, som virkelig mærker verden. Jeg er gift med Bo i 2003 og sammen har vi en datter fra 2001 (uden diagnose) og en søn fra 2004, som har diagnosen infantil autisme. Han er i særlig grad sensitiv overfor sansemæssige stimuli. Jeg er også ekstremt nysgerrig, elsker selskab – undtagen når jeg har brug for ro. Jeg har lært med tiden, at det er vigtigt for mig at tage pauser fra hverdagen ind imellem, og at det er okay.

Jeg glæder mig MEGET til at hjælpe der, hvor du har brug for det. Om det er i din private situation eller om det er som sparring eller oplægsholder i en institution eller skole, så være helt sikker på, at jeg kommer med alt det bedste jeg kan. Altid velforberedt og oplagt og klar til at yde 100%.

Kærligst,

Anne-Mette Sohn

PS. Jeg er i øvrigt en meget dygtig solosangerinde, og du kan læse og lytte mere til hvad jeg kan på min anden hjemmeside sanggaven.dk.