Omsorgstræthed – syv forebyggende principper

Omsorgstræthed er en særlig form for følelsesmæssig og empatisk udbrændthed, der kan opstå over tid, når du arbejder med mennesker i lidelse. Det kan forstærkes af uklare roller, rammer og vilkår, en ubæredygtig arbejdsfordeling, højt tempo, at det ikke er tilladt at tale om den følelsesmæssig del af arbejdet, skæv ansvarsfordeling og et vanskeligt kollegialt samarbejde.

Bogen til dig, der arbejder med at drage omsorg for andre mennesker. Måske er du pædagog, sygeplejerske, lærere, terapeut, sosuhjælper eller assistent, socialrådgiver eller noget helt andet, hvor din primære opgave er at hjælpe andre med at mestre deres liv.

Omsorgstræthed – syv forebyggende principper er en praktisk anvendelig bog til dig, der bruger dig selv og dine følelser på arbejde.

Syv forebyggende principper

Bogen består af syv forebyggende principper

 1. Roller, værdier, indflydelse og rammer
 2. Mennesket er uperfekt, sårbart og ansvarligt
 3. Det (hele) handler om følelser
 4. Ingen kender fremtiden
 5. Den dobbelte opgaver – faglighed og samarbejde
 6. Bæredygtig arbejdsfordeling
 7. Arbejdsglæde og self-compassion

For hvert af de syv principper præsenterer jeg viden, eksempler og konkrete redskaber til at forebygge, at du løber tør for omsorg.

Den røde tråd igennem alle syv principper er en compassionfokuseret tilgang. Compassion kan beskrives som en opmærksomhed på og følsomhed over egen og andres smerte og et dybt ønske om at lindre.

Flere niveauer i forebyggelsesarbejdet

Forebyggelse sker på flere niveauer:

 • Individ
 • Gruppe eller team
 • Ledelse
 • Organisation

I bogen koncentrerer jeg mig primært om de tre første niveauer: Individet, gruppen og ledelsen.

Køb bogen

Bogens vejledende udsalgspris er 299,95 kr. Hvis du køber den direkte hos mig, koster bogen 275 kr plus porto (50 kr med postnord i DK). Jeg skriver en personlig hilsen i bogen og pakker den fint ind. Skriv til mig på mail@annemettesohn.dk for bestilling. Skriv dit navn og adresse og hvordan du ønsker at betale (og om du ønsker en faktura), så sørger jeg for at sende en bog til dig. Betaling kan ske på mobilepay 20421045 eller konto 5350 0240525. Bogen kommer også til salg på Akademisk Forlags hjemmeside.