Sådan arbejder du godt sammen med mig – skemaet

En af måderne, vi forebygger omsorgstræthed, er ved at kende os selv og hinanden som kolleger. Når jeg som introvert gerne vil spise frokost alene og ikke med kolleger i personalestuen, har det intet med kollegerne at gøre, men er et behov for mig selv for at kunne samle mere energi til dagen. Eller hvis jeg bliver trigges af noget, en borger eller et barn gør, og jeg reagerer på en bestemt måde, kan det være en fordel for mine kolleger at vide, hvordan og hvorfor jeg reagerer. Fordi så kan vi bedre forstå og hjælpe hinanden.

Liz Fosslien har i bogen Emotions at Work skrevet nogle eksempler på spørgsmål, vi kan stille os selv og hinanden – og ikke mindst præsentere for hinanden, så vi bedre kan arbejde sammen med alle vores mærkeligheder og forskelligheder. Jeg har lavet et skema baseret på Fossliens tanker, som du kan finde her:

En guide til at samarbejde med mig pdf

I bogen Omsorgstræthed – syv forebyggende principper finder du beskrivelsen af disse spørgsmål plus nogle flere, der kan være med til, at du og dine kolleger lære hinanden lidt mere at kende, så I kan arbejde endnu bedre sammen.