Her går det godt…

Allerførst vil jeg sige, at vi har haft en fin ferie. Min søn har nærmest boet på sit værelse, så det har været fint for ham med det dårlige vejr. Turen til Mallorca gik rigtig godt. Det var varmt og solrigt, og vi forsøgte at tilpasse aktivitetsniveauet, så alle kunne være med. I det store og hele synes jeg, at vi havde en god tur.

Vi har nu været i gang en lille uges tid efter sommerferien og meget er forandret her på matriklen.

For det første har vi sendt storesøster på efterskole. Det næste år skal hun dygtiggøre sig i gymnastik (og mange andre ting) og dyrke venskaber og fællesskab. Det var ikke sjovt at sige farvel til hende, og i dagene op til var jeg også temmelig meget ved siden af mig selv. Heldigvis er skolen rigtig gode til at lægge billeder op af det, de laver, og jeg har da også modtaget et par sms’er undervejs (som “godnat mor” eller “er min pakke kommet”). Heldigvis er der også kommet en lidt længere beretning. Alt er godt. Hun har det så godt, og jeg glæder mig uendeligt til at skulle aflevere et par ting til hende i eftermiddag – og så til hun kommer hjem på weekend om to uger.

Min søn er startet i skole OG i SFO/klub. Første dag havde jeg egentlig tænkt, at han kunne få fri kl. 14 lige efter skole, men han spurgte selv, om han måtte blive en time efter skole. Øhhhh, ja selvfølgelig. Det betød samtidig, at jeg nu havde en næste syv timers uafbrudt arbejdsdag foran mig. Det kan jeg simpelthen ikke huske, hvornår det sidste er sket. Jeg nød det og knoklede som en gal for at færdiggøre min første undervisning på VIA pædagoguddannelsen i Viborg, som starter den 28. august. Jeg fik også overblik over efterårets mange spændende opgaver. Jeg er virkelig heldig at få lov at bruge min viden og mine formidlingsevner i så mange forskellige sammenhænge. Du kan se mere i min kalender, hvis du er nysgerrig.

Da sønnike kom hjem fra skole mandag, proklamerede han, at han glædede sig helt vildt til at komme i skole næste dag. ØØØHHHHH WHAT? Jeg havde nær tabt kæben. Det er i sandhed nye tider. Han har fået nogle nye og gode relationer, og faktisk har han været sammen med et par drenge (én ad gangen) i løbet af sommerferien. Helt fantastiske. Så han har været i SFO/klub alle dage indtil 15.15 ca. Det er helt vildt. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig dette scenarie for 2 år siden, hvor han skiftede til den nye autismespecifikke skole efter nogle turbulente år. Jeg er så glad.

Jeg er som sagt i fuld gang med et spændende og travlt efterår. Jeg har fået mulighed for at undervise som timelærer på pædagoguddannelsen i Viborg. Det tager dælme lang tid at forberede. Til gengæld er jeg vild med det, så det gør ikke så meget. Jeg har også diverse kurser i low arousal, psykologi, self-compassion og meget mere. Og så synger jeg på livet løs. Det er mange år siden, jeg har haft så mange sangjobs (se evt. min anden hjemmeside www.sanggaven.dk).

Så her går det godt. Jeg savner min datter HELT vildt, altså helt vildt. Det er så mærkeligt, at hun ikke er her. Til gengæld glider vores morgener helt uden konflikter, så der er også små fordele 😉 (Og min søde datter, jeg ved du læser med – jeg tager gerne morgen (og middag og aften) konflikter igen, når du kommer hjem <3).

Hvordan er det gået hos jer med skolestart? Jeg kniber virkelig mig selv i armen over det gode, som er lige nu. Fordi jeg ved, at det ikke er en selvfølge, at det er sådan. Vi har virkelig prøvet det modsatte…