Dit sensitive barn – en guide til en bedre hverdag

Her er ALLE mine guldkorn

Bogen Dit sensitive barn – en guide til en bedre hverdag er blevet til på baggrund af en stor undersøgelse, som jeg startede i marts 2014. Med deltagelse af 55 forældre til sensitive børn, har jeg i undersøgelsen spurgt om alt fra søvn, mad, legekammerater, samarbejde med lærere og pædagoger over søskende, hvordan man passer på sig selv som forældre, nedsmeltninger, højtider og meget meget mere. 

Du finder desuden en gennemgang af væsentlig forskning om særlig sensitivitet og personlighedstræk generelt, og så er bogen spækket med gode råd, personlige erfaringer og faglige betragtninger omkring hverdagslivet med et sensitivt barn. Der er virkelig noget at komme efter. 

Jeg er virkelig stolt af resultatet, og det er indbegrebet af den pædagogik, jeg tror på – ikke bare overfor sensitive børn, men overfor alle børn. Det er min klare overbevisning, at vores børn er vores dygtigste læremestre, og at vi ved at stole på os selv og vores værdier kan skabe de allerbedste betingelser for vores børn. 

At være forældre er en opgave, som sker med hele hjertet, og det er mit håb, at du vil kunne mærke, at denne bog er mit hjertebarn, og at jeg ønsker det bedste for dig og din familie. Det er mit håb, at du kan finde idéer til, hvordan jeres liv leves bedst ved at spejle mine erfaringer, men også profitere at den viden, som jeg præsenterer for dig.

Bagsidetekst på bogen

“Særligt sensitive børn har mange ekstra udfordringer i en hverdag, der er tætpakket med aktiviteter og måske uro i børnehave eller skole.

Men med den rette viden hos forældre, lærere, pædagoger og andre voksne i barnets hverdag kan disse udfordringer sagtens tackles.

Dit sensitive barn er skrevet på baggrund af erfaringer og eksempler fra mere end 50 forældre om alt fra søvn, mad, legekammerater og venskaber over søskende til nedsmeltninger, højtider, tøj, der kradser og meget mere.

Bogen indeholder desuden en gennemgang af den nyeste forskning på området og er spækket med gode råd, andre forældres erfaringer og faglige betragtninger omkring hverdagslivet med et sensitivt barn.”

Lektørudtalelse

“Forfatteren er cand.pæd. i pædagogisk psykologi. Hendes bog er skrevet på baggrund af erfaringer fra forældre til knap 60 særligt sensitive børn om deres hverdag med børnene, samt personlige erfaringer fra hendes eget særligt sensitive barn. Bogen giver først en introduktion til forskningen i personlighedstrækket og redegør for fem-faktor-modellen, en opregning af fem grundlæggende personlighedstræk. Herefter er bogen formet som en guide med tips og gode råd til håndtering af hverdagen med et særligt sensitivt barn, hjemmeliv, institutionsliv, venskaber og højtider for eksempel. I et kort kapitel optræder citater fra undersøgelsen, iagttagelser forældrene har gjort af deres børn. Til slut sættes det særligt sensitive personlighedstræk i forhold til forskellige diagnoser som ADHD, autisme, OCD og angst.

Vurdering:
Bogen fremstår som en helstøbt og gennemarbejdet guide lige til at gå ombord i for målgruppen. Forfatteren kommer godt omkring og i dybden med emnet. Stoffet formidles pædagogisk kompetent og velformuleret i et lydefrit sprog, der letter læsninger og forståelsen.”

Bestilling af bogen

  • Send mail med navn og adresse til mail@annemettesohn.dk.
  • Send overførsel på 300 kr via mobilepay til 20421045 eller bankoverførsel 5350 0240525.
  • Efter modtagelse af overførsel, sender jeg en bog til dig i fin indpakning og med en personlig hilsen.