Gratis materialer

Jeg har valgt at gøre nogle af mine materialer tilgængelige – til fri afbenyttelse. Måske kan du også bruge dem i dit pædagogiske arbejde?

Materialet er udviklet til et fem dages kursus for lærere og pædagoger Varde Kommunes skoler, specialskole og dagtilbud med overskriften “Det specialpædagogiske kørekort”, som jeg i 2023/24 kører for tredje år i træk. Odense kommune har i år også købt forløbet for nye medarbejdere i deres specialskoler og specialafdelinger. Før det har jeg holdt adskillige kurser og lavet meget undervisning i specialpædagogiske teorier og redskaber, men jeg har manglet mere konkrete skemaer, lister, redskaber og refleksionsark. Dem udarbejdede jeg i forbindelse med udviklingen af “kørekortet”, og jeg har brugt dem mange forskellige steder siden.

I det originale materiale var der 63 skemaer. Jeg har nu reduceret til 31 i 2023/24 versionen med hjælp fra dem, der har brugt de mange redskaber. En stor TAK skal lyde til jer, som har givet mig feedback på, hvad I kunne bruge, og hvad der ikke var så anvendeligt.

Nu har jeg desuden givet materialet en grafisk overhaling med kyndig hjælp fra min datter, Sara, som er dygtig til opsætning, farver og grafik. Hun vil uddanne sig indenfor arkitektur, design og grafik. Hun har brugt virkelig mange timer på at opdatere mine lidt kedelige skemaer med hvide streger og firkanter, så jeg nu stolt kan vise dem frem til jer. Min nabos knægt, Mathias, har desuden hjulpet med at omdanne dem til skrivbare pdf’er, så du kan downloade materialerne til din computer og bruge dem UDEN at skulle printe dem. Du kan finde dem i menuen ovenfor, hvor du kan se både et billede af skemaet, åbne og bruge det i din browser eller downloade, som du ønsker.

Til hvert skema har jeg skrevet en kort forklaring på, hvordan du kan anvende det. Men brug det, som det giver mening for dig.

God fornøjelse med at bruge mine materialer. Hvis du finder stave/skrivefejl, så må du gerne skrive til mig på mail@annemettesohn.dk.