Samarbejdsskema

En af måderne, vi forebygger omsorgstræthed, er ved at kende os selv og hinanden som kolleger. Når jeg som introvert gerne vil spise frokost alene og ikke med kolleger i personalestuen, har det intet med kollegerne at gøre, men er et behov for mig selv for at kunne samle mere energi til dagen. Eller hvis jeg bliver trigges af noget, en anden persogør, og jeg reagerer på en bestemt måde, kan det være en fordel for mine kolleger at vide, hvordan og hvorfor jeg reagerer. Fordi så kan vi bedre forstå og hjælpe hinanden.

Liz Fosslien har i bogen Emotions at Work skrevet nogle eksempler på spørgsmål, vi kan stille os selv og hinanden – og ikke mindst præsentere for hinanden, så vi bedre kan arbejde sammen med alle vores mærkeligheder og forskelligheder. Jeg har lavet et skema baseret på Fossliens tanker, som du også kan læse mere om i bogen Omsorgstræthed – syv forebyggende principper. Her finder du beskrivelsen af de spørgsmål, jeg har valgt ud plus nogle flere, der kan være med til, at du og dine kolleger lære hinanden lidt mere at kende, så I kan arbejde endnu bedre sammen.

Her er et billede af skemaet. Du finder link til download længere nede.

Sådan gør du:

Hver især udfylder du og dine kolleger hvert jeres skema, så I kan præsentere (dele af) svarene med hinanden. Du vælger naturligvis selv, hvad du har lyst til at fortælle, og hvor dine grænser går.

I kan også vælge et bestemt punkt, som I præsenterer for hinanden (fx hvad du har brug for, når du bliver presset).

Lad spørgsmålene være inspiration til en samtale om det gode samarbejde. Hvis I tænker, at andre spørgsmål og svar er mere relevante, så bruger I bare dem. Der kan være nogle mere specifikke ting, som giver mening for jer.

Når du klikker på linket, åbner skemaet i din browser. Herfra kan du hente det ned på din computer.
Link til at åbne og downloade: Sådan arbejder du godt sammen med mig