Ferietid er arbejdstid – fra arkivet

Udgivet på mortilsensitiv.dk den 6. april 2015

Stod det til min søn, skulle han ikke have tøj på (eller skifte underbukser), uden for en dør, lave andet end at spille/bruge en skærm og spise morgenmadsprodukter hele ferien.

Det har han også fået lov til et par dage (jeg har dog insisteret på at han skifter underbukser, haha). Men jeg har behov for, at han kommer udenfor og at han også løsriver sig fra skærmen nogle timer hver dag. Ellers ville vi nærmest ikke have kontakt med ham – undtagen når vi spiller sammen med ham.

På nær et par dage har vores plan været som i weekender. Dvs. man bestemmer selv indtil frokost, så skal vi lave noget sammen indtil vi har fået eftermiddagsmad og herefter må man selv bestemme igen. Det er dog et krav, at man kommer til måltider og deltager i disse. Sengetid er omkring kl. 21 – uanset hvad.

Når jeg er så meget hjemme til hverdag (fordi jeg arbejder hjemmefra med at skrive speciale), så har jeg altså behov for at komme ud, når vi har ferie. Min mand er jo også afsted hver dag, så han nyder at kunne tusse rundt herhjemme og arbejde lidt i haven. Min datter er lidt som mig, hun vil gerne ud af huset. Det giver lidt udfordringer, når jeg mener at de timer efter frokost skal bruges på at komme på tur til sø og skov og min søn bare synes, at vi skal køre “ruten” (ca. 1-2 km rundt i kvarteret), hvis han overhovedet vil udenfor. Så vi har forsøgt at lave forskellige kompromis’er. Jeg har været med på legeplads nogle dage og han har været med på tur nogle dage. Men stod det til mig, skulle vi på kunstmuseum, til Vesterhavet og meget mere. Det bliver det bare ikke til…

Nu er ferien næsten forbi, og jeg glæder mig til hverdag igen, hvor jeg har huset lidt for mig selv og tid til at arbejde uden forstyrrelser på bogredigering og speciale. Jeg synes faktisk, at det er et stort arbejde at holde ferie, især fordi jeg ikke bare synes, at min søn skal flyde alle ti dage. Og når jeg har planer, så er det jo mit ansvar at sørge for, at de bliver overholdt…

De næste tre uger står den på intensiv konfirmationsforberedelse. Min datter har glædet sig i snart tre år, så nu er vi altså ved at være tæt på…

Kommentar fra i dag, 10. april 2017

Jeg kunne skrive næsten det samme i dag. Ferietid er dejligt, men også lidt anstrengende, når daglige rutiner er med til at opretholde en struktur. Jeg skal også arbejde, mens de andre har ferie. Dels på nogle opgaver, som ligger sidst i april, bogskrivning (igen) og lidt i kirke. alt mens min datter også har 16 års fødselsdag. Heldigvis holder jeg også fri ind i mellem.

Hvordan har du det med ferie?