Omsorgstræthed – syv forebyggende principper

Den 5. december udkom bogen Omsorgstræthed – syv forebyggende principper på Akademisk forlag.

Omsorgstræthed er en særlig form for følelsesmæssig og empatisk udbrændthed, der kan opstå over tid, når du arbejder med mennesker.

Idéen til bogen opstod allerede inden Arousal og Compassion udkom, fordi jeg i denne bog kort berørte den følelsesmæssige side af arbejdet med børn og unge i udsatte positioner. Jeg kunne mærke, at jeg blev nødt til at dykke mere ned i emnet, og det kommer der nu en bog ud af.

Forebyggelsesarbejdet sker på alle niveauer. Altså er det både individet, gruppen, ledelsen og hele organisationen, som har ansvar for at medarbejdere ikke løber tør for omsorg. Men der er forskellige veje alt efter, hvor du har indflydelse. Min bog fokuserer primært på det individuelle, på gruppen og den ledelsesmæssige del.

De syv principper er:

  1. Roller, værdier, indflydelse og rammer
  2. Mennesket er uperfekt, sårbart og ansvarligt
  3. Det (hele) handler om følelser
  4. Ingen kender fremtiden
  5. Den dobbelte opgaver – faglighed og samarbejde
  6. Bæredygtig arbejdsfordeling
  7. Arbejdsglæde og self-compassion

For hvert af de syv principper præsenterer jeg viden, eksempler og redskaber til, hvordan du kan arbejde mere konkret med forebyggelsesarbejdet.

Forudbestilling

Bogen udkom den 5. december. Vejl. pris er 299,95. Du kan bestille dit signerede eksemplar hos mig. Så sørger jeg for, at det bliver sendt hurtigst muligt. Pris for bog (275 kr) og forsendelse (50 kr i DK) er i alt 325 kr. Skriv til mig på mail@annemettesohn.dk med dit navn og adresse, hvis du ønsker at bestille. Ønsker du at bestille et større antal (måske fordi du er leder og ønsker at give dine medarbejdere bogen i gave), så finder jeg en god pris til dig.

Jeg er så stolt af at sende mit værk ud i verden. Jeg tror oprigtigt på, at min bog kan gøre den berømte lille forskel for andre, så de passer bedre på sig selv, og dermed kan passe på andre.