Anes kald er her!

Fire år har det taget før Anes kald endelig landede i min indkørsel. Der kom to fagbøger foran i skrive køen. Men nu er hun her, Ane, og jeg er så stolt af denne bog.

Romanen er løst baseret på min farmors historie. Hun blev uddannet som sygeplejerske omkring 1930, og jeg har været nysgerrig for at sætte mig i hendes sted og forstå en kvindes situation for knap 100 år siden. Dengang var mulighederne ikke som i dag, og slet ikke hvis man ønskede både en uddannelse og en familie.

I min research har jeg brugt mange timer i selskab med min far og hans søskende for at høre, hvad de har vidst om hendes uddannelsestid. Det var ikke meget, så jeg har i stedet søgt mod Sygeplejehistorisk Museum, gamle dagbøger fra sygeplejersker og en hel del historisk nørderi i alt fra sporvognsruter i Aarhus, Lillebæltsfærger, sygeplejeuniformer og diverse kirkebøger for at finde ud af, hvem der eksempelvis var præst i Løsning kirke i 1928. Det har været vigtigt for mig, at så mange historiske detaljer har været korrekte som muligt. Men historien er ren fiktion.

Det vigtigste er trods alt den gode historie, og I kan godt glæde jer til at lære Ane og Christian og kende i 1930’ernes Danmark, blandt andet på gangene og værelserne på Hornsyld sygehus, forskellige lokationer i Aarhus by og på Oringe sindsygehospital. Godt krydret med sjove og interessante sidekarakterer som Anes far, karetmageren, Martha, den stakkels unge patient på Oringe og Christians søster, som har været hofdame hos Dronning Alexandrine.

Du kan bestille bogen med en personlig hilsen til introduktionspris 235 kr (plus evt porto, som er 50 kr). Herefter bliver prisen 270 kr (plus porto). Beløbet kan overføres til mobilepay 20421045 med teksten Anes Kald.